OBELEŽEN DAN TEHNIČKOG OPITNOG CENTRA

21. 03. 2014

Danas je obeležen dan Tehničkog opitnog centra. Svečanom skupu prisustvovao je general-major Dušan Stojanović, načelnik Uprave za planiranje i razvoj Generalštaba Vojske Srbije.
  

O aktuelnom trenutku ustanove govorio je direktor TOC-a pukovnik prof. dr Slobodan Ilić. On je istakao da je u proteklom periodu promenjen status ustanove – TOC se akreditovao kao istraživačko razvojni institut, poput VA, VMA i VTI.


Pukovnik Ilić je rekao da je rad TOC-a pojačan trojicom novih doktora nauka, a do kraja 2014. bi trebalo da petoro pilota te ustanove završe svoje školovanje i postanu opitni piloti. Očekuje se i prijem u radni odnos osam civilnih lica na slobodna mesta u toj ustanovi, koji su izabrani na konkursu.
Direktor TOC-a je u prigodnom govoru istakao rezultate rada u protekloj godini i naglasio mnogobrojne zadatke koje imaju dva centra – za ispitivanje NVO u Nikincima i za letna ispitivanja u Batajnici. Govorio je o unapređenju rada i usavršanju stručnog kadra, o budućoj izgradnji novih vatrenih položaja u Nikincima i potrebi za aktivnijom ulogom taktičkih nosilaca u postupku ispitivanja.


Dan ustanove pripadnicima TOC-a čestitao je general-major Dušan Stojanović. On je rekao da je u TOC-u prošle godine urađeno mnogo i istakao:
“Želim vam da ove godine sačuvate jak kolektiv. Da taj kolektiv dobije novi kvalitet u delu zvanja, titula i činova. Želim vam da zadržite kvalitet rada i da se stručno unapređujete. Ono što ste vi postavili kao standard, mora da bude mera vrednosti za sistem – istakao je general Stojanović.”

Na kraju skupa dodeljene su pohvale i stimulativne mere pripadnicima Tehničkog opitnog centra.

 

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Važniji linkovi

Pratite nas