g4danska.jpg

Tehnički opitni centar na eromitinzima u Danskoj i Nemačkoj

14. 06. 2010

 

U periodu od 04.06.-14.06.2010.godine pripadnici Centra za letna ispitivanja Tehničkog opitnog centra učestvovali su na međunarodnim aeromitinzima “The Royal Danish Air Show 2010” u Danskoj i “ILA Berlin International Air Show 2010” u Nemačkoj. U sastavu delegacije Vojske Srbije, iz TOC-a, bili su pp Ristić Miodrag (opitni pilot), mj Grubač Saša (opitni pilot), mj Pantić Saša (rukovodilac tehničkog sastava) i tehničari zs Radovanović Branko, zs Karašićević Dejan, zs Antić Velibor i vs Zečević Radoslav. Delegaciji se na aeromitingu u Nemačkoj priključio i pp Tirnanić Saša iz Sektora za vazduhoplovna sredstva TOC-a.
Na navedenim aeromitinzima pripadnici TOC-a, predstavili su se sa avionom Super Galeb (G-4), koji je učestvovao u statičkom delu manifestacija. Na aeromitinzima mogla su se videti nova dostignuća u vazduhoplovnoj industriji, a ujedno su uspostavljeni kontakti i razmenjena iskustva sa pripadnicima vazduhoplovnih snaga iz sveta.
Na aeromitingu u Danskoj, pripadnici VS su naišli na izuzetan prijem domaćina, koji su se na taj način hteli odužiti za gostoprimstvo koje im je pruženo prilikom njihovog učešća na aeromitingu “Batajnica 2009”.
Težišni deo aeromitinga u Nemačkoj bio je na prezentaciji aviona Super Galeb, radi modernizacije istog, kao i razgovori sa predstavnicima proizvođača aviona u svetu zbog nabavke novog višenamenskog aviona za naše vazduhoplovstvo.

 

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Važniji linkovi

Pratite nas