vodeca_armasvisse.jpg

Посета делегације Тест центра oружаних снага Швајцарске Техничком опитном центру

07. 10. 2011

Делегација Тест центра oружаних снага Швајцарске коју je предводио др. Hansruedi Bircher, начелник Одељења за науку и технологију, боравила је у узвратној посети Техничком опитном центру од 05. до 07. октобра 2011. године.
 
Госте је примио помоћник директора, мајор доцент др Радован Каркалић, са својим сарадницима који је госте укратко упознао са историјатом и делатношћу Техничког опитног центра.
 
Првог дана посете, гости су обишли Сектор за електронику и Сектор за метрологију, где су укратко информисани о могућностима, капацитетима и перспективама развоја сектора, као и о могућностима испитивања средстава наоружања и војне опреме и прегледа мерне опреме.
Након тога гости су посетили неколико тематских секција на 4. међународном научно-стручном скупу из области oдбрамбених технологија "ОТЕХ 2011" где их је примио заменик директора Војнотехничког института, др Зоран Анастасијевић.
 
Другог дана посете гости из Швајцарске су обишли Сектор за ваздухопловна средства и Центар за летна испитивања на аеродрому Батајница где су се упознали са могућностима испитивања ваздухоплова.
 
Током посете исказано је обострано интересовање за даљи наставак научно-стручне сарадње из области испитивања средстава наоружања и војне опреме, као и активно учешће на следећем научно-стручном скупу "ОТЕХ 2013".

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Важнији линкови

Пратите нас