VeljkoN.jpg

IN MEMORIAM: мајор Вељко Николић, дипл.инж. (1984-2024)

26. 03. 2024

Дана 26. марта 2024. године у 40. години живота напустио нас је наш колега, мајор Вељко Николић, дипл.инж.
Мајор Вељко Николић, дипл.инж. рођен је 21. фебруара 1984. године у Ужицу.
Вељко Николић је у Ужицу завршио основну школу, затим средњу Техничку школу електротехнички смер, а потом Војну академију Ваздухопловнотехничке службе радарски смер, септембра 2008. године као дипломирани инжењер електротехнике у чину потпоручника Војске Србије.

Његова прва служба након академије била је на аеродрому Лађевци, до априла 2009. године, када прелази у Технички опитни центар на дужност вишег истраживача у Oдељењу за војне електронске системе Сектора за електронику.
Од фебруара 2021. године обављао је дужност начелника Одељења за ракетно наоружање у Сектору за наоружање, а од августа 2023. године обављао је дужност начелника Сектора за електронику. Аутор је техничког унапређења ТУ-66 од 02.02.2023. године под називом „Софтверско решење приказа метне ситуације параметара за оцену прецизности приликом гађања“. Током своје каријере у Техничком опитном центру више пута је похваљиван и награђен.

Мајор Вељко Николић дипл.инж. оставио је дубок и неизбрисив траг. Његовим одласком Технички опитни центар изгубио је великог стручњака, изузетног инжењера и поштованог колегу.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Важнији линкови

Пратите нас