MIN_6088m.jpg

Dan Tehničkog opitnog centra

15. 12. 2023

Dan Tehničkog opitnog centra 14. decembar, svečano je obeležen u znak sećanja na dan kada je pre 90 godina 1933. godine, formirana Vazduhoplovna opitna grupa, čija je delatnost bila ispitivanje naoružanja i vojne opreme.

Povodom praznika, održana je svečana akademija u Domu Garde u Topčideru, na kojoj su, uz bogat kulturno-umetnički program, sumirani rezultati rada u godini za nama i uručena priznanja pojedincima i institucijama sa kojima je naša naučnoistraživačka ustanova ostvarila plodotvornu saradnju.

Vršilac dužnosti direktora Tehničkog opitnog centra pukovnik doc. dr Ljubiša Tomić dipl.inž., u svom govoru se osvrnuo na postignute rezultate i istakao da je u godini u kojoj obeležavamo 90 godina institucionalnog ispitivanja naoružanja i vojne opreme i 50 godina od formiranja Tehničkog opitnog centra KoV, nastavljeno jačanje istraživačko-razvojnog potencijala naše ustanove, koja se danas s pravom može pohvaliti izuzetno stručnim kadrom, modernom ispitno-mernom opremom i savremenim metodama ispitivanja baziranim na domaćim i stranim vojnim i civilnim standardima.

Svečanoj akademiji su prisustvovali zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović, načelnik Uprave za razvoj i opremanje (J-5) GŠ VS brigadni general Milan Popović i predstavnici organizacionih celina Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, zatim predstavnici naučnoistraživačkih ustanova i privrednih društava i brojni gosti.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Важнији линкови

Пратите нас