ОБЕЛЕЖЕН ДАН ТЕХНИЧКОГ ОПИТНОГ ЦЕНТРА

21. 03. 2014

Данас је обележен дан Техничког опитног центра. Свечаном скупу присуствовао је генерал-мајор Душан Стојановић, начелник Управе за планирање и развој Генералштаба Војске Србије.

 

О актуелном тренутку установе говорио је директор ТОЦ-а пуковник проф. др Слободан Илић. Он је истакао да је у протеклом периоду промењен статус установе – ТОЦ се акредитовао као истраживачко развојни институт, попут ВА, ВМА и ВТИ.

 

Пуковник Илић је рекао да је рад ТОЦ-а појачан тројицом нових доктора наука, а до краја 2014. би требало да петоро пилота те установе заврше своје школовање и постану опитни пилоти. Очекује се и пријем у радни однос осам цивилних лица на слободна места у тој установи, који су изабрани на конкурсу.

 

Директор ТОЦ-а је у пригодном говору истакао резултате  рада у протеклој години и нагласио многобројне задатке које имају два центра – за испитивање НВО у Никинцима и за летна испитивања у Батајници. Говорио је о унапређењу рада и усавршању стручног кадра, о будућој изградњи нових ватрених положаја у Никинцима и потреби за активнијом улогом тактичких носилаца у поступку испитивања.

  

Дан установе припадницима ТОЦ-а честитао је генерал-мајор Душан Стојановић. Он је рекао да је у ТОЦ-у прошле године урађено много и истакао:

 

Желим вам да ове године сачувате јак колектив. Да тај колектив добије нови квалитет у делу звања, титула и чинова. Желим вам да задржите квалитет рада и да се стручно унапређујете. Оно што сте ви поставили као стандард, мора да буде мера вредности за систем – истакао је генерал Стојановић.

 

На крају скупа додељене су похвале и стимулативне мере припадницима Техничког опитног центра.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Важнији линкови

Пратите нас