TOC_45god_1.JPG

Обележено је 45 година постојања Техничког опитног центра

22. 03. 2018

Дан Техничког опитног центра и 45. година постојања Техничког опитног центра обележени су 22. мартa свечаним скупом у Центру за испитивање наоружања и војне опреме „Никинци“.

Директор Техничког опитног центра проф. др Слабодан Илић је говорио  о резултатима у протеклој години и истакао да сe у ТОЦ-у радилo на више од 70 задатака, од којих је већи број завршен, те да на извештаје о испитивањима, како је рекао, није било примедби. Пуковник Илић је нагласио да је Технички опитни центар унапредио и материјалну базу испитивања средстава НВО кроз набавку нове испитно-мерне опреме и већа улагања у побољшање инфраструктуре нарочито у ЦИНВО „Никинци“. „Припадници Техничког опитног центра својом преданошћу и одговорношћу  у раду су гарант квалитетног извршавања задатака испитивања наоружања и војне опреме“ – истакао је директор ТОЦ-а.

У име Управе за планирање и развој ГШ ВС припаднике Техничког опитног центра поздравио је пуковник Горан Десанчић и честитао годишњицу. Он је поздравио све припаднике Техничког опитног центра а посебно пензионисане и новопридошле припаднике који треба да наставе традицију Техничког опитног центра. Пуковник Десанчић је истакао да „Технички опитни центар даје значајан допринос развоју Војске Србије кроз своје елаборате и извештаје и представља значајну подршку при доношењу одлука о усвајању нових средстава у наоружање и опрему Војске Србије“ .

На крају свечаног скупа подељене су награде и признања заслужним припадницима Техничког опитног центра.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Важнији линкови

Пратите нас