IMG-Sl br 2.jpg

Прослава дана Техничког опитног центра на аеродрому Батајница

22. 03. 2019

Дан Техничког опитног центра и 46. година постојања наше установе обележени су 22.03.2019. године, у Центру за летна испитивања на аеродрому Батајница.

Прослави су присуствовали поред припадника Техничког опитног центра и бројни гости: припадници Управе за планирање и развој ГШ ВС (Ј-5), командант 252. штае, као и бивши припадници Техничког опитног центра.

Директор Техничког опитног центра пуковник проф. др Слободан Илић, поздравио је присутне и захвалио се гостима који су својим присуством увеличали прославу Дана ТОЦ.
 
У свом говору пуковник Илић је истакао да је Технички опитни центар данас, интервидовска и интероперабилна установа Војске Србије у којој се испитују средства наоружања и војне опреме за потребе копнене војске, речних јединица и ратног ваздухопловства, која су и западног и источног порекла и да стручњаци ТОЦ користе како источну тако и западну стручну литературу, упутства, препоруке и стандарде за испитивање квалитета НВО.
  
„Данас треба да будемо поносни на наша достигнућа која се огледају у веома великом броју испитаних средстава НВО, испаљених пројектила разних калибара из оруђа и оружја, пређених килиометара и остварених сати налета током испитивања средстава НВО“, рекао је пуковник Илић. Поред тога, пуковник Илић је посебно напоменуо да је у основи свих ових резултата пре свега човек и његово знање, и да ће ТОЦ и убудуће улагати у оспособљавање и унапређивање знања припадника ТОЦ. „Морамо одржати и побољшати хоризонталну и вертикалну комуникацију, што ће поред осталог, унапредити и управљање ризицима током испитивања средстава НВО“, рекао је на крају говора пуковник Илић.

На свечаном скупу директор Техничког опитног центра је припадницима ТОЦ који су пензионисани у претходној години уручио пригодне плакете, и честитао награђеним и похваљеним припадницима Техничког опитног центра.

На крају свечаности, скупу се обратио и командант 252. штае, потпуковник Бошко Шербеџија, који је честитао празник и изразио захвалност припадницима Техничког опитног центра на досадашњој сарадњи, нарочито током обуке на авионима „Ласта“ нулте серије у 252. штае.

На стајанци Центра за летна испитивања ТОЦ, приређен је пригодан тактичко-технички збор, на коме су приказани ваздухоплови на употреби и испитивању у Центру за летна испитивања.


 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Важнији линкови

Пратите нас