20151029-IMG_7136.jpg

Додељена уверења полазницима програма Техничке учионице за авион Ласта

30. 10. 2015

 Дана 29, октобра 2015. године додељена су уверења лицима која су завршила програм Техничке учионице за авион В-54 Ласта.
 

У центру за летна испитивања Техничког опитног центра, на аеродрому Батајница свечаности су присуствовали: командант Ратног ваздухопловства и ПВО, генерал-мајор Ранко Живак, начелник Управе за планирање и развој, генерал-мајор Душан Стојановић, начелник Управе за обуку и доктрину, бригадни генерал Маринко Павловић, заменик команданта Команде за обуку, бригадни генерал Јелесије Радивојевић, командант 204. ваздухопловне бригаде, бригадни генерал Предраг Бандић, директор Техничког опитног центра, пуковник проф. др Слободан Илић, полазници тог програма, припадници 204. ваздухопловне бригаде и Центра за обуку РВ и ПВО.

Техничку учионицу завршило је 36 лица: 8 пилота, 4 официра и 24 подофицира техничке службе, истакао је пуковник Мирко Замаклар, помоћник директора ТОЦ-а за летачке послове. Пилоти су успешно савладали програм преобуке и оспособили се за основно, акробатско, навигацијско и инструментално летење у повољним метеоролошким условима дању, из првог и другог пилотског простора. Посебна вредност учионице је израда методичних приручника за преобуку на авион В-54 Ласта.

 

Генерал-мајор Ранко Живак је истакао да је ово историјски тренутак, јер се у наоружање Војске Србије уводи нови ваздухоплов домаће производње, технолошки напредан, а уколико то буде могуће да ћемо га пласирати и на друга тржишта.

 

Генерал-мајор Душан Стојановић уручио је уверења полазницима техничке учионице, а пуковник Замаклар  је предао генералу Бандићу макету авиона Ласта, за спомен-собу 204. ваздухопловне бригаде.

 

 

Извор информација, сајт Војске Србије

 

 

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Важнији линкови

Пратите нас