Посета делегације АБХ Одбрамбеног института Чешке Републике

19. 11. 2015

Технички опитни центар посетила је двочлана делегација АБХ Одбрамбеног института из Универзитета одбране Чешке Републике коју су чинили потпуковник проф. др Станислав Флорус и потпуковник проф. др Павел Отрисал. Активност је реализована према Плану МВС за 2015. годину под окриљем NATO DEEP програма, у оквиру сарадње Универзитета одбране Р. Србије и Универзитета одбране Чешке Републике.

Циљ посете ТОЦ био је сагледавање капацитета и могућности у области испитивања наоружања и војне опреме, посебно у домену АБХ заштитне опреме. Гостима су презентовани резултати начноистраживачког рада  на развоју методологије испитивања заштитних својстава и физиолошке подобности новог типа изолирајућег НХБ заштитног комбинезона. Током посете приказан је део лабораторијских капацитета Сектора за електронику у области испитивања отпорности заштитних материјала на климомеханичке утицаје и утицаје околине (деловање плесни, корозивне атмосфере и утицаја воде).

 

Представници АБХ Одбрамбеног института Чешке Републике исказали су интерес за наставак и унапређење започете сарадње у области испитивања материјала и опреме АБХО кроз заједнички истраживачки пројекат чија се реализација очекује у 2016. години.   

  

 

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Важнији линкови

Пратите нас