Издавање Потврда о усаглашености за EMC


Технички опитни центар именован је решењем Министарства привреде број: 119-01-7/2018-07 од 03. маја 2018. године, као тело за оцењивање усаглашености, за спровођење оцењивања усаглашености опреме са захтевима из Правилника о електромагнетској компатибилности („Службени гласник РС“, број 25/16) и то за следеће групе опреме: индустријске и научне радио фреквенцијске уређаје, уређаје информационе технологије, апарате за домаћинство, електричне апарате и сличне уређаје, према следећим поступцима: преглед техничке документације са издавањем Потврде о усаглашености, у складу са чланом 10. Правилника.

 

Оцењивање усаглашености производа у Техничком опитном центру спроводи се на основу законске регулативе у овој области и интерног документа система квалитета Б.00.109 - Упутство о прегледу техничке документације са издавањем потврде о усаглашености из области eлектромагнетске компатибилности. Изводи из овог Упутства представљени су на нашем сајту ради вашег потпуног информисања о начину и поступку оцењивања усаглашености у Техничком опитном центру.

Све додатне информације у вези поступка оцењивања усаглашености производа у области електромагнетске компатибилности можете добити од мј др Ненада Мунића, дипл.инж.ел. на тел. 011/3401-110 и вс Милорада Антића, струк.инж.-спец., на тел. 011/3401-082.

 

 


Изводи из Упутства Б.00.109  
 

 

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас