KonIsp_20190711-0.JPG

Присуство министра одбране Александра Вулина конструкторским и завршним испитивањима средстава наоружања и војне опреме

11. 07. 2019

Дана 11.07.2019. године у рејону Делиблатске пешчаре Министар одбране Александар Вулин присуствовао је конструкторском испитивању средстава из развоја, новог теренског возила НТВ Застава (прототипови ПТ1 и ПТ2), провери противавионског самоходног артиљеријско-ракетног система ПАСАРС у екстремним теренским условима, као и верификационом испитивању возила УАЗ Патриот.
 
Испитивању су присуствовали и помоћник министра за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић, начелник Управе за одбрамбене технологије генерал-мајор др Младен Вуруна, начелник Управе за планирање и развој Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Милан Поповић, директор Техничког опитног центра пуковник професор др Слободан Илић дипл.инж. и директор Војнотехничког института пуковник др Бојан Павковић дипл.инж.
 
Директор Техничког опитног центра пуковник Слободан Илић је истакао да је реч о интерним испитивањима Војнотехничког института ради провере возила из сопственог развоја и верификационим испитивањима два нова моторна возила која изводи Технички опитни центар.
Током интерних испитивања средстава из развоја ВТИ, све време су присутни инжењери и техничари ТОЦ-а који прате та интерна испитивања у обједињеном плану и програму испитивања. То ће дати бољу слику каква је техничка исправност и квалитет израде тих средстава, а коначно ће смањити онај обим испитивања које ми по нашим процедурама спроводимо у завршним испитивањима – нагласио је пуковник Илић и додао да је то све у циљу смањења утрошка ресурса, времена и новца.
Изјава директора ТОЦ

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Важнији линкови

Пратите нас