MIN_6088m.jpg

Дан Техничког опитног центра

15. 12. 2023

 Дан Техничког опитног центра 14. децембар, свечано је обележен у знак сећања на дан када је пре 90 година 1933. године, формирана Ваздухопловна опитна група, чија је делатност била испитивање наоружања и војне опреме.

Поводом празника, одржана је свечана академија у Дому Гарде у Топчидеру, на којој су, уз богат културно-уметнички програм, сумирани резултати рада у години за нама и уручена признања појединцима и институцијама са којима је наша научноистраживачка установа остварила плодотворну сарадњу.

Вршилац дужности директора Техничког опитног центра пуковник доц. др Љубиша Томић дипл.инж., у свом говору се осврнуо на постигнуте резултате и истакао да је у години у којој обележавамо 90 година институционалног испитивања наоружања и војне опреме и 50 година од формирања Техничког опитног центра КоВ, настављено јачање истраживачко-развојног потенцијала наше установе, која се данас с правом може похвалити изузетно стручним кадром, модерном испитно-мерном опремом и савременим методама испитивања базираним на домаћим и страним војним и цивилним стандардима.

Свечаној академији су присуствовали заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Желимир Глишовић, начелник Управе за развој и опремање (Ј-5) ГШ ВС бригадни генерал Милан Поповић и представници организационих целина Министарства одбране и Војске Србије, затим представници научноистраживачких установа и привредних друштава и бројни гости.

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Важнији линкови

Пратите нас