g4danska.jpg

Технички опитни центар на аеромитинзима у Данској и Немачкој

14. 06. 2010

 

У периоду од 04.06.-14.06.2010.године припадници Центра за летна испитивања Техничког опитног центра учествовали су на међународним аеромитинзима “The Royal Danish Air Show 2010” у Данској и “ILA Berlin International Air Show 2010” у Немачкој. У саставу делегације Војске Србије, из ТОЦ-а, били су пп Ристић Миодраг (опитни пилот), мј Грубач Саша (опитни пилот), мј Пантић Саша (руководилац техничког састава) и техничари зс Радовановић Бранко, зс Карашићевић Дејан, зс Антић Велибор и вс Зечевић Радослав. Делегацији се на аеромитингу у Немачкој прикључио и пп Тирнанић Саша из Сектора за ваздухопловна средства ТОЦ-а.
 
На наведеним аеромитинзима припадници ТОЦ-а, представили су се са авионом Супер Галеб (Г-4), који је учествовао у статичком делу манифестација. На аеромитинзима могла су се видети нова достигнућа у ваздухопловној индустрији, а уједно су успостављени контакти и размењена искуства са припадницима ваздухопловних снага из света.
На аеромитингу у Данској, припадници ВС су наишли на изузетан пријем домаћина, који су се на тај начин хтели одужити за гостопримство које им је пружено приликом њиховог учешћа на аеромитингу “Батајница 2009”.
Тежишни део аеромитинга у Немачкој био је на презентацији авиона Супер Галеб, ради модернизације истог, као и разговори са представницима произвођача авиона у свету због набавке новог вишенаменског авиона за наше ваздухопловство.

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Важнији линкови

Пратите нас