Dan_TOC-a44_1.JPG

Обележен Дан Техничког опитног центра

24. 03. 2017

 Дан Техничког опитног центра и 44. година постојања Техничког опитног центра обележени су 22. мартa свечаним скупом у нашој установи. У име начелника Генералштаба Војске Србије и начелника Управе за планирање и развој ГШ ВС припаднике Техничког опитног центра поздравио је пуковник Горан Десанчић и честитао годишњицу.
Он је рекао да Технички опитни центар кроз своје елаборате и извештаје са испитивања пише историју опремања Војске. „И нигде нећете наћи бољи архив о томе која су средства уведена и која ће се увести у Војску Србије у наредном периоду. Кад то погледате видите колики је значај Техничког опитног центра“ – истакао је пуковник Десанчић.

Говорећи о резултатима у протеклој години директор ТОЦ-а пуковник проф. др Слабодан Илић је истакао да сe у ТОЦ-у радилo на више од 80 задатака, од којих је већи број завршен, те да на њихове извештаје, како је рекао, није било примедби. Пуковник Илић је нагласио да је захваљујући ИПА пројектима Министарство привреде доделило ТОЦ-у испитну опрему у вредности од преко 240.000 евра. „Нама остаје да радимо као што смо и до сада радили: да Тактичком носиоцу саопштимо техничку истину, да му предложимо да испита оно што је за њега корисно и да му дамо наше мишљење о томе да ли то средство заслужује да буде усвојено у НВО Војске Србије“ – истакао је директор ТОЦ-а.

На крају свечаног скупа подељене су награде и признања заслужним припадницима Техничког опитног центра.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Важнији линкови

Пратите нас