Milos20200920_3.jpg

Испитивање борбеног оклопног возила „Милош” на полигону „Никинци”

30. 09. 2020

Дана 20.09.2020. године, Министар одбране Александар Вулин обишао је последњу фазу испитивања пред увођење у наоружање Војске Србије вишенаменског оклопног борбеног возила погона 4x4 „Милош“, као и обуку припадника 72. бригаде за специјалне операције у коришћењу тог оклопног борбеног возила на полигону Центра за испитивање наоружања и војне опреме „Никинци”.

Извршено је испитивање возила „Милош”, на неколико радних тачака у Центру за испитивање наоружања и војне опреме „Никинци”, укључујући испитивање мото-техничког дела у теренским условима, гађање у циљу проверавања нишанских справа и експлоатационо испитивање укрцно-искрцног дела возила за људство.
У оквиру испитивања, приказана је симулација наиласка борбеног оклопног возила „Милош” на минско-експлозивну направу, која је омогућила да се сагледају последице експлозије на посаду унутар возила.

 

Обиласку су присуствовали заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Петар Цветковић, командант 72. бригаде за специјалне операције бригадни генерал Мирослав Талијан, начелник Управе за развој и опремање бригадни генерал Милан Поповић и директор Техничког опитног центра пуковник др Ненко Бркљач.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Важнији линкови

Пратите нас