Посета Министра одбране Александра Вулина Техничком опитном центру

30. 01. 2019

Дана 30.01.2019. године Министар одбране Републике Србије Александар Вулин обишао је Технички опитни центар на полигону "Никинци", где је, са сарадницима, присуствовао испитивањима нових средстава наоружања и војне опреме.

 

Министар одбране обишао је артиљеријску радионицу Центра за испитивање наоружања и војне опреме "Никинци", где је директор Техничког опитног центра, пуковник проф. др Слободан Илић представио новонабављену и савремену опрему која се користи за полигонска испитивања. Међу приказаним средствима су: уређај за визуелну инспекцију цеви артиљеријског наоружања, микрометарска звезда за мерење калибра цеви, радар за мерење почетне брзине пројектила и уређај за прикупљање метеоролошких података.


Затим је Министар одбране извршио обилазак клима комора у којима се системи наоружања излажу ектремним температурама, непосредно пре гађања, а ради испитивања њихових карактеристика.

  
У наставку обиласка, министар Вулин присуствовао је представљању конструкторских и интерних испитивања средстава из развоја усавршеног ПА система Бофорс-ПАСАРС, провери функције гађања након реализоване вожње даљински контролисане беспосадне земаљске платформе "Милош", као и лансирном испитивању у затвореној петљи вођења ракете 2Т5.



Обиласку су присуствовали помоћник министра за материјалне ресурсе господин Ненад Милорадовић, начелник Управе за одбрамбене технологије Сектора за материјалне ресурсе генерал-мајор др Младен Вуруна и начелник Управе за планирање и развој ГШ ВС пуковник Милан Поповић.

 

Obilazak CINVO.mp4

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Важнији линкови

Пратите нас