Екипа ТОЦ-а на заједничком гађању јединица Војске Србије и Бугарске Армије у Републици Бугарској

30. 08. 2011

У времену од 15.08.2011. године до 27.08.2011. године четири представника нашег центра су узела учешће у заједничком бојевом гађању циљева у ваздушном простору јединица за ПВД и ловачке авијације на полигону "Шабла" у Републици Бугарској. Задатак тима је био радарско праћење и снимање података који се односе на лет ракета "НЕВА" и "КУБ" је реализован ангажовањем новог балистичког 3Д радара. Као циљеви су коришћени падобранска мета са угаоним рефлектором, ракета "ВОЛХОВ" и радио-вођени авион.

 

 

 

Посада радара је успешно реализовала све предвиђене задатке, а накнадном обрадом радарских података добиће се јасна слика најбитнијих параметара који се односе на трајекторију и карактеристичне фазе током лета ракете.

Поред тога, представници ТОЦ-а су имали прилику да присуствују демонстрацији рада ракетног система С-300 из састава Бугарске Армије који је дејствовао по падобранској мети са угаоним рефлектором као циљем и гађању ловачке авијације Војске Србије на исту мету ракетама ваздух-ваздух.

Учешћем у бојевом гађању указала се прилика за размену искустава са представницима Бугарске Армије која могу бити корисна у будућем раду и учешћу у сличним задацима.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Важнији линкови

Пратите нас