lasta_u_letu.JPG

Centar za letna ispitivanja

03. 11. 2015

Centar za letna ispitivanja TOC-a je od 2. avgusta  2015. godine bogatiji za tri pilota sa zvanjem opitnog pilota. Nakon uspešno završenog Kursa opitnih pilota, povodom Dana avijacije, komandant RViPVO, general-major Ranko Živak dodelio je zvanje opitnog pilota potpukovniku Zoranu Luniću i majorima Miroslavu Ganiću i Aleksandru Matiću. Time su značajno povećane mogućnosti Centra za letna ispitivanja TOC-a za obavljanje namenskih zadataka, kao i za pružanje usluga subjektima van sistema odbrane.
 
 
Mogućnosti Centra za letna ispitivanja TOC-a biće dodatno unapređene dodelom zvanja opitnog pilota još jednom pilotu CLI u bliskom narednom periodu, a uskoro započinje i osposobljavanje za dužnosti opitnog pilota za još tri pilota iz sastava CLI TOC-a.

Pored dodele zvanja opitnog pilota, takođe povodom Dana avijacije, a za postignute rezultate u opitovanjima i ispitivanjima aviona „Lasta“, kao i za dugogodišnji doprinos razvoju RViPVO, komandant RViPVO je majoru Saši Grubaču dodelio Zlatni letački znak.
 

 

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Važniji linkovi

Pratite nas