20151029-IMG_7136.jpg

Dodeljena uverenja polaznicima programa Tehničke učionice za avion Lasta

30. 10. 2015

 Dana 29, oktobra 2015. godine dodeljena su uverenja licima koja su završila program Tehničke učionice za avion V-54 Lasta.

 

U centru za letna ispitivanja Tehničkog opitnog centra, na aerodromu Batajnica svečanosti su prisustvovali: komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO, general-major Ranko Živak, načelnik Uprave za planiranje i razvoj, general-major Dušan Stojanović, načelnik Uprave za obuku i doktrinu, brigadni general Marinko Pavlović, zamenik komandanta Komande za obuku, brigadni general Jelesije Radivojević, komandant 204. vazduhoplovne brigade, brigadni general Predrag Bandić, direktor Tehničkog opitnog centra, pukovnik prof. dr Slobodan Ilić, polaznici tog programa, pripadnici 204. vazduhoplovne brigade i Centra za obuku RV i PVO.

 

Tehničku učionicu završilo je 36 lica: 8 pilota, 4 oficira i 24 podoficira tehničke službe, istakao je pukovnik Mirko Zamaklar, pomoćnik direktora TOC-a za letačke poslove. Piloti su uspešno savladali program preobuke i osposobili se za osnovno, akrobatsko, navigacijsko i instrumentalno letenje u povoljnim meteorološkim uslovima danju, iz prvog i drugog pilotskog prostora. Posebna vrednost učionice je izrada metodičnih priručnika za preobuku na avion V-54 Lasta.

 

General-major Ranko Živak je istakao da je ovo istorijski trenutak, jer se u naoružanje Vojske Srbije uvodi novi vazduhoplov domaće proizvodnje, tehnološki napredan, a ukoliko to bude moguće da ćemo ga plasirati i na druga tržišta.

 

General-major Dušan Stojanović uručio je uverenja polaznicima tehničke učionice, a pukovnik Zamaklar  je predao generalu Bandiću maketu aviona Lasta, za spomen-sobu 204. vazduhoplovne brigade.

 

 

 

Izvor informacija, sajt Vojske Srbije

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Važniji linkovi

Pratite nas