Milos20200920_3.jpg

Ispitivanje borbenog oklopnog vozila „Miloš” na poligonu „Nikinci”

30. 09. 2020

Dana 20.09.2020. godine, Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je poslednju fazu ispitivanja pred uvođenje u naoružanje Vojske Srbije višenamenskog oklopnog borbenog vozila pogona 4x4 „Miloš“, kao i obuku pripadnika 72. brigade za specijalne operacije u korišćenju tog oklopnog borbenog vozila na poligonu Centra za ispitivanje naoružanja i vojne opreme „Nikinci”.

Izvršeno je ispitivanje vozila „Miloš”, na nekoliko radnih tačaka u Centru za ispitivanje naoružanja i vojne opreme „Nikinci”, uključujući ispitivanje moto-tehničkog dela u terenskim uslovima, gađanje u cilju proveravanja nišanskih sprava i eksploataciono ispitivanje ukrcno-iskrcnog dela vozila za ljudstvo.
U okviru ispitivanja, prikazana je simulacija nailaska borbenog oklopnog vozila „Miloš” na minsko-eksplozivnu napravu, koja je omogućila da se sagledaju posledice eksplozije na posadu unutar vozila.

 

Obilasku su prisustvovali zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković, komandant 72. brigade za specijalne operacije brigadni general Miroslav Talijan, načelnik Uprave za razvoj i opremanje brigadni general Milan Popović i direktor Tehničkog opitnog centra pukovnik dr Nenko Brkljač.

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Važniji linkovi

Pratite nas