Dan_TOC-a44_1.JPG

Obeležen Dan Tehničkog opitnog centra

24. 03. 2017

Dan Tehničkog opitnog centra i 44. godina postojanja Tehničkog opitnog centra obeleženi su 22. marta svečanim skupom u našoj ustanovi. U ime načelnika Generalštaba Vojske Srbije i načelnika Uprave za planiranje i razvoj GŠ VS pripadnike Tehničkog opitnog centra pozdravio je pukovnik Goran Desančić i čestitao godišnjicu.
On je rekao da Tehnički opitni centar kroz svoje elaborate i izveštaje sa ispitivanja piše istoriju opremanja Vojske. „I nigde nećete naći bolji arhiv o tome koja sredstva su uvedena i koja će seuvesti u Vojsku Srbije u narednom periodu. Kad to pogledate vidite koliki je značaj Tehničkog opitnog centra“ – istakao je pukovnik Desančić.

Govoreći o rezultatima u protekloj godini direktor TOC-a pukovnik prof. dr Slabodan Ilić je istakao da se u TOC-u radilo na više od 80 zadataka, od kojih je veći broj završen, te da na njihove izveštaje, kako je rekao, nije bilo primedbi. Pukovnik Ilić je naglasio da je zahvaljujući IPA projektima Ministarstvo privrede dodelilo TOC-u ispitnu opremu u vrednosti od preko 240.000 evra. „Nama ostaje da radimo kao što smo i do sada radili: da Taktičkom nosiocu saopštimo tehničku istinu, da mu predložimo da ispita ono što je za njega korisno i da mu damo naše mišljenje o tome da li to sredstvo zaslužuje da bude usvojeno u NVO Vojske Srbije“ – istakao je direktor TOC-a.

Na kraju svečanog skupa podeljene su nagrade i priznanja zaslužnim pripadnicima Tehničkog opitnog centra.

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Važniji linkovi

Pratite nas