TOC_45god_1.JPG

Obeleženo je 45 godina postojanja Tehničkog opitnog centra

22. 03. 2018

Dan Tehničkog opitnog centra i 45. godina postojanja Tehničkog opitnog centra obeleženi su 22. marta svečanim skupom u Centru za ispitivanje naoružanja i vojne opreme „Nikinci“.

Direktor Tehničkog opitnog centra prof. dr Slabodan Ilić je govorio  o rezultatima u protekloj godini i istakao da se u TOC-u radilo na više od 70 zadataka, od kojih je veći broj završen, te da na izveštaje o ispitivanjima, kako je rekao, nije bilo primedbi. Pukovnik Ilić je naglasio da je Tehnički opitni centar unapredio i materijalnu bazu ispitivanja sredstava NVO kroz nabavku nove ispitno-merne opreme i veća ulaganja u poboljšanje infrastrukture naročito u CINVO „Nikinci“. „Pripadnici Tehničkog opitnog centra svojom predanošću i odgovornošću  u radu su garant kvalitetnog izvršavanja zadataka ispitivanja naoružanja i vojne opreme“ – istakao je direktor TOC-a.

U ime Uprave za planiranje i razvoj GŠ VS pripadnike Tehničkog opitnog centra pozdravio je pukovnik Goran Desančić i čestitao godišnjicu. On je pozdravio sve pripadnike Tehničkog opitnog centra a posebno penzionisane i novopridošle pripadnike koji treba da nastave tradiciju Tehničkog opitnog centra. Pukovnik Desančić je istakao da „Tehnički opitni centar daje značajan doprinos razvoju Vojske Srbije kroz svoje elaborate i izveštaje i predstavlja značajnu podršku pri donošenju odluka o usvajanju novih sredstava u naoružanje i opremu Vojske Srbije“ .

Na kraju svečanog skupa podeljene su nagrade i priznanja zaslužnim pripadnicima Tehničkog opitnog centra.

 

 

 

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Važniji linkovi

Pratite nas