Poseta Ministra odbrane Aleksandra Vulina Tehničkom opitnom centru

30. 01. 2019

Dana 30.01.2019. godine Ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin obišao je Tehnički opitni centar na poligonu "Nikinci", gde je, sa saradnicima, prisustvovao ispitivanjima novih sredstava naoružanja i vojne opreme.


Ministar odbrane obišao je artiljerijsku radionicu Centra za ispitivanje naoružanja i vojne opreme "Nikinci", gde je direktor Tehničkog opitnog centra, pukovnik prof. dr Slobodan Ilić predstavio novonabavljenu i savremenu opremu koja se koristi za poligonska ispitivanja. Među prikazanim sredstvima su: uređaj za vizuelnu inspekciju cevi artiljerijskog naoružanja, mikrometarska zvezda za merenje kalibra cevi, radar za merenje početne brzine projektila i uređaj za prikupljanje meteoroloških podataka.


Zatim je Ministar odbrane izvršio obilazak klima komora u kojima se sistemi naoružanja izlažu ektremnim temperaturama, neposredno pre gađanja, a radi ispitivanja njihovih karakteristika.

 

U nastavku obilaska, ministar Vulin prisustvovao je predstavljanju konstruktorskih i internih ispitivanja sredstava iz razvoja usavršenog PA sistema Bofors-PASARS, proveri funkcije gađanja nakon realizovane vožnje daljinski kontrolisane besposadne zemaljske platforme "Miloš", kao i lansirnom ispitivanju u zatvorenoj petlji vođenja rakete 2T5.Obilasku su prisustvovali pomoćnik ministra za materijalne resurse gospodin Nenad Miloradović, načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse general-major dr Mladen Vuruna i načelnik Uprave za planiranje i razvoj GŠ VS pukovnik Milan Popović.

 

 

Obilazak CINVO.mp4

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Važniji linkovi

Pratite nas