vodeca_armasvisse.jpg

Poseta delegacije Test centra oružanih snaga Švajcarske Tehničkom opitnom centru

07. 10. 2011

Delegacija Test centra oružanih snaga Švajcarske koju јe predvodio dr. Hansruedi Bircher, načelnik Odeljenja za nauku i tehnologiju, boravila je u uzvratnoj poseti Tehničkom opitnom centru od 05. do 07. oktobra 2011. godine.
 
Goste je primio pomoćnik direktora, major docent dr Radovan Karkalić, sa svojim saradnicima koji je goste ukratko upoznao sa istorijatom i delatnošću Tehničkog opitnog centra.
 
Prvog dana posete, gosti su obišli Sektor za elektroniku i Sektor za metrologiju, gde su ukratko informisani o mogućnostima, kapacitetima i perspektivama razvoja sektora, kao i o mogućnostima ispitivanja sredstava naoružanja i vojne opreme i pregleda merne opreme. Nakon toga gosti su posetili nekoliko tematskih sekcija na 4. međunarodnom naučno-stručnom skupu iz oblasti odbrambenih tehnologija "OTEH 2011" gde ih je primio zamenik direktora Vojnotehničkog instituta, dr Zoran Anastasijević.
 
Drugog dana posete gosti iz Švajcarske su obišli Sektor za vazduhoplovna sredstva i Centar za letna ispitivanja na aerodromu Batajnica gde su se upoznali sa mogućnostima ispitivanja vazduhoplova.
 
Tokom posete iskazano je obostrano interesovanje za dalji nastavak naučno-stručne saradnje iz oblasti ispitivanja sredstava naoružanja i vojne opreme, kao i aktivno učešće na sledećem naučno-stručnom skupu "OTEH 2013".

 

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Važniji linkovi

Pratite nas