IMG-Sl br 2.jpg

Proslava dana Tehničkog opitnog centra na aerodromu Batajnica

22. 03. 2019

Dan Tehničkog opitnog centra i 46. godina postojanja naše ustanove obeleženi su 22.03.2019. godine, u Centru za letna ispitivanja na aerodromu Batajnica.

Proslavi su prisustvovali pored pripadnika Tehničkog opitnog centra i brojni gosti: pripadnici Uprave za planiranje i razvoj GŠ VS (J-5), komandant 252. štae, kao i bivši pripadnici Tehničkog opitnog centra.


Direktor Tehničkog opitnog centra pukovnik prof. dr Slobodan Ilić, pozdravio je prisutne i zahvalio se gostima koji su svojim prisustvom uveličali proslavu Dana TOC.

U svom govoru pukovnik Ilić je istakao da je Tehnički opitni centar danas, intervidovska i interoperabilna ustanova Vojske Srbije u kojoj se ispituju sredstva naoružanja i vojne opreme za potrebe kopnene vojske, rečnih jedinica i ratnog vazduhoplovstva, koja su i zapadnog i istočnog porekla i da stručnjaci TOC koriste kako istočnu tako i zapadnu stručnu literaturu, uputstva, preporuke i standarde za ispitivanje kvaliteta NVO.
  
„Danas treba da budemo ponosni na naša dostignuća koja se ogledaju u veoma velikom broju ispitanih sredstava NVO, ispaljenih projektila raznih kalibara iz oruđa i oružja, pređenih kiliometara i ostvarenih sati naleta tokom ispitivanja sredstava NVO“, rekao je pukovnik Ilić. Pored toga, pukovnik Ilić je posebno napomenuo da je u osnovi svih ovih rezultata pre svega čovek i njegovo znanje, i da će TOC i ubuduće ulagati u osposobljavanje i unapređivanje znanja pripadnika TOC. „Moramo održati i poboljšati horizontalnu i vertikalnu komunikaciju, što će pored ostalog, unaprediti i upravljanje rizicima tokom ispitivanja sredstava NVO“, rekao je na kraju govora pukovnik Ilić.

Na svečanom skupu direktor Tehničkog opitnog centra je pripadnicima TOC koji su penzionisani u prethodnoj godini uručio prigodne plakete, i čestitao nagrađenim i pohvaljenim pripadnicima Tehničkog opitnog centra.

Na kraju svečanosti, skupu se obratio i komandant 252. štae, potpukovnik Boško Šerbedžija, koji je čestitao praznik i izrazio zahvalnost pripadnicima Tehničkog opitnog centra na dosadašnjoj saradnji, naročito tokom obuke na avionima „Lasta“ nulte serije u 252. štae.

Na stajanci Centra za letna ispitivanja TOC, priređen je prigodan taktičko-tehnički zbor, na kome su prikazani vazduhoplovi na upotrebi i ispitivanju u Centru za letna ispitivanja.

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Važniji linkovi

Pratite nas