Делегација Чешке у посети ТОЦ-у

02. 11. 2011

Четворочлана делегација Министарства одбране Републике Чешке на челу са господином dr Liborom Soumar из Научноистраживачког института за фискултуру и спорт, која борави у званичној посети Министарству одбране Републике Србије и Војсци Србије, посетила је 02. новембра 2011. године Технички опитни центар. Госте из Чешке је примио мајор др Радован Каркалић, помоћник директора за научноистраживачки рад, са сараддницима који их је упознао са основним делатностима наше куће и могућностима испитивања средстава наоружања и војне опреме, са тежиштем на средствима АБХО.

Основна тема разговора је била могућност сарадње у области атомскобиолошкохемијске одбране, а поготову у домену развоја и испитивања средстава за  ову намену. У оквиру самих разговора гостима је презентован пројакат "Унапређење физиолошке подобности припадника Војске Србије у условима високих амбијенталних температура и примене високотоксичних материја", који се тренутно реализује у Техничком опитном центру.

Током разговора закључено је да је у наредном периоду неопходно наставити сарадњу кроз конкретне облике сарадње, а пре свега кроз заједничко учешће на овом пројекту приликом теренских испитивања током лета 2012. године у Републици Србији.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Важнији линкови

Пратите нас